Suutarin vinkit kenkien hankintaan

1. Osta vain kenkiä, jotka sopivat jalkaan. Yksinkertaiselta kuulostava sääntö, mutta unohtuu usein. Vääränkokoiset kengät jäävät komeron pohjalle pölyttymään yhden käyttökerran jälkeen kun ne puristavat tai hölskyvät jalassa.

Älä osta vääränkokoisia kenkiä vaikka saisit ne halvalla alennusmyynnistä.

2. Kunnon kenkä palvelee vuosikausia.
Kenkien hankinta on väärä paikka säästämiseen. Kokemukseen perustuen voimme sanoa, että halvalla ei saa hyvää.
Hoidettuna ja huollettuna kunnon nahkakenkä palvelee kymmenkin vuotta.

3. Kengät käyttötarkoituksen mukaan
Nahkapohjainen kenkä ei sovi kostealle kelille loskasta puhumattakaan, stilettikorot ja parketti on huono yhdistelmä ja lenkkarit eivät sovi mustan puvun kanssa.
Eli kenkämallia joka sopisi kaikkeen ei ole olemassa. Hanki siis jalkineet tarpeen mukaan.

Jalkineiden hoito

Muotilehti Lily kävi haastattelemassa suutareita ja teki erinomaisen jutun kenkien lankkauksesta.Löydät sen tämän linkin takaa.

Kunnossa pysyäkseen nahkakengät vaativat rasvaa. Se pitää nahan notkeana ja vettähylkivänä. Kunnon kenkälankki pitää sisällään rasvan lisäksi väriä ja sillä saa hyvän kiillon nahalle.

Mokalle ja nupukille on omat hoitoaineensa eikä niihin saa käyttää voiteita tai lankkeja.

Seuraa pohjan ja korkolappujen kulumista. On halvempaa vaihtaa korkolaput ennen kuin itse korko alkaa kulumaan (tällöin suutarin ei tarvitse korjata itse korkoa).

Jokasään saappaat ja muut muovikengät kannattaa pyyhkiä kostealla rätillä käytön jälkeen puhtaaksi. Kiiltoa niihin saa silikonisienellä (toimii myös kumisaappaisiin).